2015-02-05

New Wave Group lanserar CSR-kollektion


New Wave Group vill vara branschledande inom CSR (Corporate Social Responsibility).  Vi har som målsättning att introducera fler hållbara och miljöanpassade alternativ i vårt produktsortiment och inspirera kunder till medvetna inköp.

Detta har nu resulterat i att New Waves dotterbolag, Hefa AB, lanserar en helt ny klädkollektion under varumärket Cottover under våren (2015) avsett för profil- och yrkesmarknaden men även detaljhandelsmarknaden. Cottover är en kollektion med särskilt stort fokus på hållbarhet då:

·       All bomull är ekologiskt odlad,

·       All bomull är Fairtrade-certifierad,  

·       All polyester är tillverkad av återvunnet material,

·       Hela produktionskedjan, från bomullsodling till färdigt plagg, är GOTS-certifierad (Global Organic Textile Standard) och följer därmed deras krav för miljö och sociala villkor i produktionen. Alla plagg är därför GOTS-märkta,

·       Hela produktionskedjan är i samma anda också anpassad efter Svanens miljö- och kvalitetskrav för produktion av textilier. Alla plagg är därmed Svanen-märkta.

Idag finns det ett mycket begränsat utbud av certifierade och miljömärkta kläder på marknaden. Det rör sig ofta om små kollektioner, i ett mindre antal färger och till ett väsentligt högre pris än motsvarande konventionella produkter. Cottover blir ett unikt och konkurrenskraftigt alternativ då:

·       Kollektionen är bred och består av totalt 10 modeller där majoriteten finns i både dam-, herr- och barnstorlekar, vilket tillsammans ger 22 produkter,

·       Kollektionen har ett brett färgspektra med upp till 12 olika färger,

·       Produkterna håller en prisbild som i relation till sin höga kvalitet bara är marginellt högre än konventionella produkter tack vare stor volym och stor produktion,

·       Kollektionen lever upp till hårda kvalitetskrav för att maximera plaggens livslängd.

”Det känns oerhört roligt att få presentera denna kollektion. Det är ett stort steg för New Wave och min förhoppning är att det påverkar en hel bransch till högre ambitionsnivåer och att CSR-frågor flyttas högre upp på agendan hos våra konkurrenter. Lyckas vi med detta kan vi bidra till en positiv samhällsutveckling och på sikt ge 100 000-tals människor ett bättre liv” säger VD Torsten Jansson.

”Det har varit ett omfattande arbete att säkerställa alla kriterier genom hela produktionskedjan. Vi har arbetat hårt och målmedvetet i nästan ett års tid. Cottover är en unik satsning och vi är glada att få samarbeta med både Svanen, Fairtrade och GOTS”, säger Rebecka Svensson, CSR-ansvarig på New Wave Group.

 

Säljstart sker inom 1-2 månader och de första leveranserna kommer att nå sina kunder under maj och juni månad.

New Wave Group AB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm. New Wave Group är en tillväxtkoncern som designar, köper och utvecklar varumärken inom segmenten profil, sport och heminredning

För mer information om Svanen, Fairtrade och GOTS besök gärna www.svanen.se, www.info.fairtrade.net och www.global-standard.org/.

 

Göteborg den 5 februari 2015

New Wave Group AB (publ)

 

Torsten Jansson

VD och koncernchef

Tel: 031-712 89 01

 

Ladda ner pressreleasen som PDF