28 april, 2021

Craft blir ny huvudleverantör till Norges längdlandslag!

Craft Sportswear har tecknat ett 5-årigt avtal med Norges Skidförbund som innebär att åkarna i världens mest framgångsrika längdlandslag kommer att tävla och träna i Craft-kläder från och med 2022.

"Craft har sedan länge en världsledande position inom design och utveckling av kläder för längdskidåkning. Avtalet med NSF är en av våra största satsningar någonsin inom denna kategori och ger oss stora möjligheter att stärka vår marknadsposition både i Norge och internationellt", säger Crafts vd Stefan Persson. "Åkarna i det norska landslaget kommer att bära helt nyutvecklade plagg från vår senaste kollektion, produkter som dessutom uteslutande kommer vara tillverkade av hållbara material."

Craft är representerat på mer är 50 marknader över hela världen och upplever just nu en kraftig tillväxt. Huvudmarknaderna är Skandinavien, Tyskland, Benelux samt USA och Kanada.

"Längdskidåkning är en av våra största och viktigaste kategorier och vi ser en stor potential i att öka vår närhet på den norska marknaden", säger New Wave Norges vd Tom Henriksen. "När vi nu får möjlighet att samarbeta med världens ledande skidnation och kombinera detta med vår internationella erfarenhet, ger det oss perfekta förutsättningar att utvecklas i Norge. Vi har flera intressanta satsningar planerade för den kommande femårsperioden, planer som även innefattar områdena B2B, Klubb och D2C."

Samarbetet innebär att Craft kommer att förse de norska landslagsåkarna med längdåkningskläder för träning och tävling samt även löparskor och kläder för träning under sommarsäsongen.

"Norsk längdskidåkning är privilegierat som redan har säkrat en ny stark klädpartner efter OS-säsongen 2022. Vårt nya långsiktiga samarbete är ett hållbart och viktigt avtal för norsk längdskidåkning. Crafts utveckling de sensat åren är solid, och de vill också se till att åkarna bär kläder som i största möjliga mån är gjorda av hållbara och miljövänliga material ", säger Norges landslagschef Espen Bjervig.

Avtalet mellan Craft och Norges skidförbund sträcker sig från säsongen 2022 till och med säsongen 2027, med möjlighet till förlängning.

Om Craft
Craft Sportswear grundades 1977 i Borås, Sverige och är specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör - för såväl världsmästare som vardagshjältar

www.craftsportswear.com / www.craft.no / www.newwave.no