Våra varumärken

Koncernen delar upp sin verksamhet i tre rörelsesegment; Företag, Sport & Fritid och Gåvor & Heminredning. Inom koncernledningen finns segmentsansvariga inom respektive rörelsesegment för att samordna verksamheten. Produkterna följer rörelsesegmentet, men har separata säljkårer för de olika säljkanalerna profil och detaljhandel.

Företag

Clique

Clique är en bred kollektion högkvalitativa basplagg och accessoarer - sannolikt Europas starkaste profilkoncept - som är gångbara inom ett brett spektrum av tillfällen och verksamheter. Vad som utmärker Clique är dess spännvidd av färger och storlekar för både män och kvinnor.

J.Harvest & Frost

Harvest & Frost bygger på tron att estetik, kvalitetsdesign och precisionshantverk spelar en grundläggande roll i våra liv. För att kunna utvecklas och finna vår passion medan vi arbetar, måste vi omge oss med saker som inspirerar och uppmuntrar oss.

Harvest

Det är över 50 år sedan den amerikanske baseballhjälten James Harvest avslutade sin 11 år långa baseballkarriär, men hans namn lever vidare och så även hans kall. Sedan 1988 har James Harvest Sporswears profilkläder hjälpt tusentals företag att skapa bra lagkänsla.

Printer

Printer Active Wear erbjuder profilkläder med hög kvalitet till ett lägre pris. Kollektionen distribueras i hela Europa samt Australien. Det tummas aldrig på kvaliteten när det gäller material, sömnad och formgivning men genom en enkel och ren design, där detaljer ibland väljs bort till förmån för priset, kan Printer leva upp till sin filosofi ”Best Value in Large Volumes”.

Jobman

Varumärket Jobman grundades 1983 och är i dag en av de ledande tillverkarna av arbetskläder för bygg, anläggning, målare, murare, transport och service. Själva materialen testas i labbmiljö, men alla produkter genomgår år av testning i det bästa testlabb som finns - verkligheten, eftersom det är där det visar sig vad som fungerar och vad som är mindre lyckat.

Projob

ProJob är arbetskläder tillverkade av starka, väl beprövade material som kan stå emot många påfrestningar. Kläderna är framtagna av människor med stor erfarenhet från yrken som kräver kläder som tål hårda tag. Kollektionen har någonting att erbjuda de flesta yrkeskategorier.

Toppoint

Toppoint är ett brett sortiment "hårda" profilprodukter som t.ex. pennor, USB-minnen och logotops.

D-Vice

d-vice är produkter som hjälper dig att marknadsföra ditt företag med hjälp av morgondagens teknologi redan i dag. d-vice ger dig de senaste prylarna för marknadens snabbaste marknadsföring. d-vice täcker det senaste från USB-minnen till pulsklockor och IP-telefoner till MP4-spelare. Allt som är hett och innovativt är d-vice!

Cottover

2015 lanserade Textilgrossisten Hefa AB en helt ny CSR-klädkollektion under varumärket Cottover, en kollektion med särskilt stort fokus på hållbarhet och miljö.

CottoVer Collection är kläder som har tillverkats med hänsyn till människa och miljö. Plaggen är certifierade av Svanen, GOTS och Oeko Tex. All bomull är 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad. En certifierad produkt uppfyller den aktuella organisationens kriterier och har blivit oberoende kontrollerad. Cottover har valt märkningar som tillsammans täcker både kvalitet, hälsa, miljö och arbetsvillkor.

Derby of Sweden

Kvalitet som känns. Redan då vi tillverkade vår första skjorta 1933, så bestämde vi oss för att arbeta med material och sömnad av yttersta kvalitet. Med samma glädje utvecklar vi våra produkter även idag, för att våra kunder alltid skall få skjortor och blusar med kvalitet som känns. I vårt sortiment finns både tidlösa klassiker och nyheter med modernt snitt.

Graphix

Graphix erbjuder ett brett urval av profil, arbets- och sportkläder. Kläder som är framtagna för alla tänkbara tillfällen inom profilering av företag. Under 2015 lanserades Graphix Sportswear, funktionskläder som passar såväl träning som fritid. En kollektion med bra kvalitet och en enklare, sportig design.

D.A.D

D.A.D Sportswear är maritima profilkläder för ambitiösa företag och affärsmässiga utmanare. Med en air av saltstänk, vind och öppet hav har kollektionen egenskaper som passar för både vardag och mer krävande uppdrag. Hög kvalitet, funktionella material och smarta, tuffa detaljer. Trimma seglen och njut av plaggen som enkelt lever upp till sin filosofi: Gjorda för ambitiösa företag.

No label

No Label som namnet antyder, är ett sortiment av produkter med endast en storleksetikett, skapad för att vara en attraktiv och tydlig profilmöjlighet med kvalité, funktion samt enkel design. Alla No Label produkter har optimerats för tryck och broderi.

Bags First

BAGSFIRST erbjuder väskor och tillbehör av kvalitet där hållbarhet och funktionalitet visas.

Urvalet av sportväskor, ryggsäckar, kylare och mer hjälper till att marknadsföra ditt företag och varumärke varje dag.

Sport & Fritid

Cutter & Buck

Cutter & Buck är ett ledande sortiment av golfinspirerade kläder för män och kvinnor som uppskattar innovativa, högkvalitativa sportkläder. De bästa materialen i klassisk stil och ett brett utbud av färger skapar kläder som ser ut och fungerar oklanderligt.

Craft Sportswear

Crafts kunskap om hur sportspecifika plagg med optimal funktion ska designas kommer till stor del från ett långt och givande samarbete med elitidrottare över hela världen. Deras höga krav på funktion och komfort säkerställer en kontinuerlig utveckling av design, teknik och kvalitet.

Clique Retail

Clique Retail är bekväma och sportiga kläder som är enkla att kombinera. Basplagg för en aktiv vardag!

Ahead

AHEAD är mest känt för sina kollektioner av kepsar med broderade logos för golfmarknaden men omfattar även herrplagg och accessoarer.

Kate Lord

Kate Lord-kollektionens moderna men ändå avslappnade stil är designad för dagens aktiva livsstil. De sofistikerade och roliga plaggen är skapade med komfort, passform och rörelsefrihet i tanken - perfekt för kvinnor i farten!

Le gant Paris Glove

Paris Glove grundades 1945 och bolaget har en lång erfarenhet av att tillverka handskar. Varumärket fortsätter att designa och tillverka produkter av läder, mocka, shearling samt stickade vantar för att möta och uppfylla de förväntade behov som dagens konsument i Nordamerika har.

Auclair Gloves

Auclair är en av Kanadas största leverantörer av handskar för män, kvinnor och barn. Att arbeta med idrottare i världsklass och sponsoring av landslag är en del av Auclairs DNA. Sponsorskapen spelar en nyckelroll i produktutvecklingsprocessen, som omfattar produktvalidering och testning av nya koncept. Slutresultatet ger nya innovativa produkter som garanterar att idrottare i världsklass och aktiva konsumenter runt om i världen kan prestera varje vinter.

Gants Laurentide

I över 70 år har Laurentide levererat högkvalitativa arbetshandskar och kläder till den nordamerikanska industri- och verktygsmarknaden. Långsiktiga leveransavtal med  före-tagen har hållit Laurentide i framkant avseende utbud och service.

Seger

Seger är en ledande leverantör av tekniskt stickade strumpor och mössor. Det givande samarbetet med framgångsrika idrottare som Anja Pärson fortsätter och utvecklas.

Termo Original

Termo Original är ett utav våra äldsta varumärken då produkterna har sina rötter sedan starten av 1921. De erbjuder en komplett kollektion av underställ och funktionsplagg för olika professionella yrkesgrupper men användes även flitigt av jägare, äventyrare och elitidrottare. Materialen utvecklas och produceras i det egna stickeriet i Sverige och plaggen designas och konstrueras på företagets egna design- och sömnadsavdelning.

Tenson

Ända sedan 1951 har Tensons produkter testats under de mest krävande förhållanden, och håller äventyren torra i likasom blöta förhållanden, inklusive de extrema utforskare som försöker sig på arktiska och antarktiska expeditioner.

Idag behåller Tensons DNA samspelet mellan design, material och teknik – där funktion och stil möts. Dess varumärkeshistoria är en ständig resa mot nya utomhusäventyr.

Marstrand

Marstrand är klassiskt svenskt skomode skapat med inspiration från vårt svenska arv och natur.

Med sina rötter på den svenska västkusten som inspiration har Marstrand sedan 1970-talet skapat en tidlös kollektion där livet vid havet sätter sitt tydliga tecken. Naturens krafter inspirerar och på sitt eget unika sätt blåser det liv i Marstrands designarbete. Bakom varje sko finns ett äkta hantverk, kunskap och inte minst en önskan att skapa hållbara och klassiska modeller att bära under lång tid.

Sköna Marie

Sköna Marie är sköna damskor med bra funktion och hög kvalitet som följer modets trender utan att göra avkall på passform och funktion. Sköna Marie använder alltid de bästa råmaterialen och de flesta skomodellerna tillverkas i skinn, ett material som andas, är mjukt och ger hög komfort.

Gåvor & Heminredning

Orrefors

Orrefors producerar sedan 1898 bruksglas och konstglas i kristall. På glasbruket i Småland arbetar Orrefors skickliga hantverkare tillsammans med några av Sveriges främsta formgivare med att utveckla design, hantverk och nya tekniker. Orrefors produkter kännetecknas av tidlös skandinavisk elegans, nyskapande formgivning och ett genuint hantverk. Nya kollektioner med serieproducerat bruksglas och konstglas i begränsad upplaga presenteras regelbundet av Orrefors.

Kosta Boda

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats här i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Kosta Bodas glas är färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.

Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel erbjuder övernattning, SPA och konferens i världsklass. Hotellet, som invigdes sommaren 2009, har glaset i fokus. Det är inrett av Kosta Bodas glaskonstnärer som skapat en fantastisk miljö med ljuskronor, handfat, pool, bardisk och installationer i glas.

Kosta Lodge

Logi, restaurang, badtunnor och ett rentalcenter. Tillsammans skapar det en attraktiv helhet för såväl den aktiva familjen som paret eller kompisgänget som vill uppleva allt som Glasriket har att erbjuda.

Kosta Förlag

Kosta Förlag är ett bokförlag som specialiserar sig på det vi kallar livets goda. Förlaget vänder sig till dig som är intresserad av form, design och glas. Kosta Förlag vill sprida kunskapen om det underbara glaset och dess fantastiska formgivare och verka för att vi använder vårt glas och inte bara låter det samla damm i ett skåp. Det vänder sig också till dig som är road av bordets fröjder. Allt från mat och dryck till vackra dukade bord.

Sagaform

Sagaform står för lustfyllda och innovativa gåvor för köket och det dukade bordet. Inomhus och utomhus. Gåvor att ge bort till någon annan och likaväl något som man vill unna sig själv. Sagaform samarbetar med några av Sveriges främsta formgivare. Formgivare som är väl insatta i varumärkets kärnvärden och som alltid håller sig ajour med heminredningstrender och aktuella livsstilar, ett måste för att kunna tillgodose våra kunder med förstklassig skandinavisk design.

Lord Nelson Victory

Lord Nelson Victory är bädd- och badprodukter som inte bara ska uppfylla dina högt ställda krav utan också överträffa dem. När endast det bästa är gott nog.

Lord Nelson

Lord Nelson är ett varumärke utöver det vanliga. De produkter som bär detta varumärke är alltid klassiskt stilrena och kvalitet hamnar alltid i första rummet.

Orrefors Hunting

Orrefors Hunting är sprunget ur jakttradition och vildmarken, här finns produkter för jägaren men idag även familjen som samlas runt lägerelden.

Orrefors Jernverk

Orrefors Jernverk står för exklusivt tillverkade metallprodukter med ett klassiskt utseende. I kollektionen ingår såväl bruksvaror för köket som utsmyckning för hela hemmet. För Orrefors Jernverk är kvaliteten avgörande. Alla produkter ska vara hållbara, både i bemärkelsen tidlösa tack vare genomtänkt formgivning och i bemärkelsen tåliga tack vare fina material och beprövade tillverkningssätt.

Nightingale

Nightingale är produkter med oslagbara priser och finns representerat inom flera olika produktgrupper.

Queen Anne

Queen Anne är produkter för bädd, bad, hem och fritid och har stått sig starkt ända sedan det etablerades 1975. Queen Anne ger dig mycket för pengarna, utan att göra avkall på kvaliteten.

Kosta Linnewäfveri

Kosta Linnewäfveri skapar textilprodukter efter hållbara idéer från förr och alltid med en blick mot nu- och framtiden. Kvalitet är nyckelordet; i de material som används likväl som i formgivningen och användbarheten. Kosta Linnewäfveri gör det enkelt att med små medel skänka den rätta känslan till husets alla rum.

ByOn

ByOn är ett svenskt varumärke som skapar åtråvärd design med ödmjukhet och personlighet, där lekfullhet och nyfikenhet får ständigt liv i funktionella och inspirerande detaljer för hemmet. ByOn är del av Sagaform tillsammans med Victorian, Vakinme & Bagsfirst.

Victorian

Victorian Candles - En kollektion av fantastiska doftljus magnifikt förpackade i Viktoriansk stil för alla tillfällen, antingen som en gåva till en vän eller för dig själv att njuta av en stund för dig själv. Victorian Candles historia tar sin början i Frankrike i hjärtat av Europa, där mode, mat och dryck existerar i överflöd.

Victorian är del av Sagaform tillsammans med ByOn, Vakinme & Bagsfirst.