Cutter & Buck ny titelsponsor för Svenska Golftouren herr

New Wave Group med varumärket Cutter & Buck har tillsammans med Svenska Golfförbundet tecknat ett nytt avtal gällande titelpartnerskap för den nordiska proffstouren för herrar. Avtalet sträcker sig under en fyraårsperiod med start 2024. Det nya namnet blir Cutter & Buck Tour.

Efter flera år som officiell partner tar nu Cutter & Buck steget upp och tar över titelsponsorskapet för Svenska Golftouren herr. Förutom titelsponsorskapet kommer Cutter & Buck också årligen arrangera en egen deltävling på Cutter & Buck Tour under avtals-perioden.

- ”Vi har jobbat med Cutter & Buck under många år och de har länge stöttat touren. Därför känns det här fantastiskt kul att de nu vill ta steget och representera touren på högsta nivå. För oss är Cutter & Buck den perfekta samarbetspartnern, vi ser verkligen framemot det här samarbetet, säger Frida Bräster”, Ansvarig för Proffstävlingar hos Svenska Golfförbundet.

Cutter & Buck är ett välkänt varumärke på proffstourerna och som leverantör av merchandise till stora golftävlingar världen över bl.a US Open. [...]

Crackle Circular av Åsa Jungnelius vinner prestigefulla designpriset Red Dot: Best of the Best

Crackle Circular – en produktserie bestående av tre vaser och en skål i återvunnet glas, formgiven och tillverkad i Kosta – har tilldelats ett av världens främsta designpriser: Red Dot Award i kategorin Product Design ’Best of the Best’.

Red Dot Award – med säte i Tyskland – introducerades 1955 och är en av världens främsta utmärkelser inom design. Priset Red Dot: Best of the Best delas ut av en internationell jury för banbrytande produktdesign och utgör det mest prestigefyllda priset i varje produktkategori.

Serien Crackle, formgiven av Åsa Jungnelius och munblåst i Kosta, är en hyllning till sprickor, vackert bevarade i glas. Formerna till serien gröps ur lera för hand och den krackelerade ytan bildas med hjälp av en traditionell hantverksteknik där det varma glaset doppas i iskallt vatten.

Produktserien använder återvunnet spillglas från övrig produktion i Kosta där den cirkulära processen bidrar till att produkterna i Crackle Circular kan skifta i färg, och i kombination med de små bubblor [...]

Internationella Designpriset Red Dot Award till vasserien Reed av Monica Förster

Reed – en serie exklusiva vaser av Monica Förster för Orrefors – har vunnit det prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Award: Product Design.

Red Dot Award – med säte i Tyskland – introducerades 1955 och är en av världens främsta utmärkelser inom design. Priset delas ut av en internationell jury till ledande produkter med exceptionell formgivning i ett urval kategorier.

Med utgångspunkt i Orrefors långa erfarenhet och ledande expertis inom glas formgav Förster en serie vaser inspirerade av naturens former och uttryck, en hommage till skandinavisk form och natur. Reed fick sin starka karaktär av att Förster valde att framhäva formskarvarna snarare än att dölja dem. När skisserna översattes till glas fick de distinkta linjerna en känsla av organisk rörelse, likt vass som vajar i vinden.

Reed är formblåst i klarglas och mossgrönt och kommer i tre olika storlekar: en hög för [...]

Craft förlänger samarbetet med handbollslandslaget

Craft och det svenska handbollslandslaget har samarbetat sedan 2019 och förlänger nu avtalet i ytterligare fem år. Det framgångsrika samarbetet, som innefattar herr- och damlandslagen, samtliga ungdomslandslag och domare, sträcker sig nu till och med 2028.

"Vi har haft ett mycket bra samarbete med handbollslandslaget och det känns fantastiskt roligt att vi nu kan fortsätta bidra till utvecklingen av svensk handboll", säger Stefan Persson, vd på Craft. "Handbollslandslaget är ett av Sveriges mest jämställda landslag, vilket synkar perfekt med vårt varumärke, och det ska bli spännande att fortsätta vara en del av denna nationella publiksport. Vi är nöjda med åren som varit och ser fram emot ännu större framgångar under de kommande åren."

Samarbetet innefattar samtliga landslag inom herr, dam och ungdom både inomhus och inom beachhandbollen och innebär att Craft förser spelarna med matchställ, träningskläder, underställ samt plagg för återhämtning och uppvärmning. Avtalet har bland annat resulterat i en gemensamt framtagen och helt unik match- [...]

Craft förlänger samarbetet med Hammarby Fotboll – nytt avtal sträcker sig till och med 2028

Efter tre år som huvudpartner till Hammarby Fotboll inom rättigheterna sportutrustning och merchandise förlängs nu avtalet mellan Craft och Hammarby till och med 2028. Givet det nya avtalets längd om totalt sex år med start från 2023 till 2028 blir detta det största sponsoravtalet i Hammarbys Fotbolls historia.

"Med tanke på satsningen vi gjort och fortsätter att göra tillsammans med Hammarby ser vi på detta förnyade avtal som mycket viktigt i vår långsiktiga satsning på kläder och utrustning för lagidrott. Det nya 6-åriga avtalet är ett led i ett starkt och hållbart samarbete där vi tillsammans utvecklar morgondagens sportmaterial",  säger Stefan Persson, VD på Craft.

För både Craft och Hammarby innebär det nya avtalet ett än mer omfattande och djupare samarbete. Hammarby med idag totalt över 3 500 spelare kommer därmed under lång tid framöver att spela fotboll i Craft-kläder och avtalet omfattar alla Hammarby Fotbolls sektioner: herr, dam, ungdom, futsal samt merchandise.

"Något som vi ser som väldigt positivt är Hammarbys stora satsning även på ungdom och damlag, där [...]

Ladda fler nyheter