Kosta Bryggeri - för en fulländad upplevelse av glas, mat & dryck

Med Kosta Bryggeri kommer vi kunna ge våra besökare en fulländad upplevelse av Kosta i form av glas, mat & dryck. Vi planerar att brygga nästan 50.000 liter öl per år med inspiration från bland annat Tyskland och Tjeckien. Utöver god öl kommer vi även tillverka flera sorters gin. Och i anslutning till bryggeri och destilleriet kommer vi att ha en välfylld delikatessbutik samt en högklassig restaurang.

Kosta Bryggeri
Som en fortsättning på tidigare satsning på mat & dryck i Kosta pågår just nu bygget av Kosta bryggeri i Plenty house gamla lokaler. Här kommer inom kort att bryggas nästan 50,000 liter öl per år. Till att börja med kommer Kosta bryggeri erbjuda en handfull klassiska europeiska öltyper som Pils, Hefewizen, Pale Ale och Porter. Inspirationen kommer från Tyskland, Tjeckien, Storbritannien och Irland men vi kommer naturligtvis att sätta en personlig prägel på vårt öl. Vi planerar även att ge möjlighet för ölprovningar, bryggerivisningar, konferenser och andra aktiviteter.

Kosta Gin
Utöver öl kommer vi även tillverka flera olika sorters gin. Vi satsar på att ha en mycket välsorterad gin- bar där man kommer att hitta [...]

Craft blir ny huvudleverantör till Norges längdlandslag!

Craft Sportswear har tecknat ett 5-årigt avtal med Norges Skidförbund som innebär att åkarna i världens mest framgångsrika längdlandslag kommer att tävla och träna i Craft-kläder från och med 2022.

"Craft har sedan länge en världsledande position inom design och utveckling av kläder för längdskidåkning. Avtalet med NSF är en av våra största satsningar någonsin inom denna kategori och ger oss stora möjligheter att stärka vår marknadsposition både i Norge och internationellt", säger Crafts vd Stefan Persson. "Åkarna i det norska landslaget kommer att bära helt nyutvecklade plagg från vår senaste kollektion, produkter som dessutom uteslutande kommer vara tillverkade av hållbara material."

Craft är representerat på mer är 50 marknader över hela världen och upplever just nu en kraftig tillväxt. Huvudmarknaderna är Skandinavien, Tyskland, Benelux samt USA och Kanada.

"Längdskidåkning är en av våra största och viktigaste kategorier och vi ser en stor potential i att öka vår närhet på den norska [...]

New Wave Group Vinner Silver i Svenska Designpriset 2020

Resultatet äntligen avgjort i en av Sveriges främsta designtävlingar för alla som arbetar med grafisk design, visuell kommunikation och formgivning.

New Wave Groups Hållbarhetsredovisning 2019 fick igår kväll silvermedalj i Svenska Designpriset 2020 i kategorin "Information Årsredovisning - Noterade Bolag".

Det var första gången bolaget medverkade i det årliga Svenska Designpriset, där massvis kreativa arbeten bedöms för känsla, hantverk och kommunikation.

Grafisk designer Angelina Sheremet och CSR- och hållbarhetsansvarig Anni Sandgren är glada över en andra plats i kategorin, speciellt för att ha tävlat mot större byråer samt ha medverkat för första gången.

De vinnande bidragen går att se på designpriset.se/vinnare.

Tack så mycket till alla som röstade och stöttade!

Hållbarhetsredovisning 2019

[Katalog] [PDF]

New Wave Group nominerade i Svenska Designpriset 2020

New Wave Groups senaste Hållbarhetsredovisning är i final för det årliga Svenska Designpriset, efter att juryn har gjort sina slutgiltiga nomineringar.

New Wave Group Svenska Designpriset 2020

[RÖSTA HÄR]

Svenska Designpriset är en av Sveriges främsta designtävlingar för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, visuell kommunikation och andra kreativa områden. Tävlingen har som målsättning att främja och utveckla svensk design och kommunikation.

New Wave Groups bidrag tillhör kategorin Information Årsredovisning för noterade bolag och kommer tävla mot både hållbarhetsrapporter och årsredovisningar där känsla, hantverk och kommunikation bedöms.

Grafisk designer Angelina Sheremet och CSR- och hållbarhetsansvarig Anni Sandgren är stolta över arbetet och insatsen på Hållbarhetsredovisningen och är väldigt glada för nomineringen.

 

New Wave Group Hållbarhetsredovisning 2019, Svenska Designpriset 2020

Temat och tanken för designen var [...]

Full pott i hållbarhet för New Wave Group

New Wave Group är ett av 8 bolag som får full pott – 6 poäng av 6 möjliga – när Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet rankat hur drygt 170 börsbolag förhåller sig till Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

I rankingen analyseras hur bolagen har anpassat sitt hållbarhetsarbete efter FN:s globala hållbarhetsmål. Bolagen måste visa att de systematiskt arbetar med att identifiera deras påverkan och hur de strategiskt ska arbeta för att på bästa sätt bidra till att Agenda 2030 uppnås. Läs mer om rankningen här.

Kriterierna som ger poäng:

  • Har en hållbarhetsstrategi.
  • Gör en koppling mellan FN-målen och sitt eget hållbarhetsarbete.
  • Integrerar FN-målen i affärsmodellen.
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende hur den bidrar till FN-målen (positivt/negativt).
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende risker kopplade till FN-målen.

Samtliga bolag med 6 av 6 poäng:
Arctic Paper
Atlas Copco
Billerud Korsnäs
Hexpol
New Wave Group
Qliro
Rottneros
Swedol

Läs mer om New Wave Groups vision mot en hållbar tillväxt samt ladda ner hållbarhetsredovisningen.

 

Ladda fler nyheter