Full pott i hållbarhet för new wave group

New Wave Group är ett av 8 bolag som får full pott – 6 poäng av 6 möjliga – när Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet rankat hur drygt 170 börsbolag förhåller sig till Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

I rankingen analyseras hur bolagen har anpassat sitt hållbarhetsarbete efter FN:s globala hållbarhetsmål. Bolagen måste visa att de systematiskt arbetar med att identifiera deras påverkan och hur de strategiskt ska arbeta för att på bästa sätt bidra till att Agenda 2030 uppnås. Läs mer om rankningen här.

Kriterierna som ger poäng:

  • Har en hållbarhetsstrategi.
  • Gör en koppling mellan FN-målen och sitt eget hållbarhetsarbete.
  • Integrerar FN-målen i affärsmodellen.
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende hur den bidrar till FN-målen (positivt/negativt).
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende risker kopplade till FN-målen.

Samtliga bolag med 6 av 6 poäng:
Arctic Paper
Atlas Copco
Billerud Korsnäs
Hexpol
New Wave Group
Qliro
Rottneros
Swedol

Läs mer om New Wave Groups vision mot en hållbar tillväxt samt ladda ner hållbarhetsredovisningen.

 

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget. Samarbetet, som innefattar herr, dam och samtliga ungdomslandslag, inleds 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.

"Vi är fantastiskt glada över att få börja samarbeta med det svenska handbollslandslaget”, säger Stefan Persson, VD på Craft.

”Det är ett av våra mest folkkära och mest jämställda landslag, och det är viktigt för oss att oavsett kön så ska man få samma förutsättningar. Vi gör en jättesatsning på Teamwear och med detta samarbete får vi en perfekt plattform för att stärka varumärket Craft inom lagsport. Det känns mycket spännande att bli en del av denna nationella publiksport och medverka till att ta svensk handboll till nya höjder.”

Svenska handbollslandslaget är förutom ett av världens bästa landslag även helt jämställda utanför plan där herr- och damlandslagen har samma förutsättningar. Lika antal dagar vid landslagssamlingar, samma antal ledare och likställd ekonomisk ersättning.

Kapitalmarknadsdag - 21 aug

Den 21 augusti kommer New Wave Group arrangera en kapitalmarknadsdag. En dag där några av koncernens större varumärken kommer att vara i fokus bl.a. Cutter & Buck, Clique och Craft.

På temat varumärken och CSR kommer New Wave Group att hålla en kapitalmarknadsdag på bolagets showroom, Barnhusgatan 16 i Stockholm. Koncernens tre största varumärken – Clique, Cutter & Buck och Craft -  kommer att presenteras samt en genomgång av koncernens arbete när det gäller CSR.

Koncernens varumärkesansvariga kommer att presentera sina respektive varumärke och Craft kommer även att ha representanter från Svenska Friidrottslandslaget samt Svenska Handbollslandslaget för att informera om sitt samarbete.

Dagen startar kl 08.30 och kommer att hålla på till ca 16.30. 

Uppdatering - Hammarby Fotboll ersätter Svenska Handbollslandslaget under kapitalmarknadsdagen.

För anmälan
Kontakta Ann Sundin på ann.sundin@nwg.se

Agenda
Ladda ner agendan via följande länk.

 

Brasserie 1742 - utsedd till en av Sveriges bästa restauranger

Livets Goda presenterar Sveriges bästa 20 restauranger

I fredags blev det officiellt vilka Sveriges bästa restauranger 2019 är enligt vinmagasinet Livets Goda. För två veckor sedan nominerades 30 stycken restauranger som nu hade skalats ner till en lista om 20 stycken.

Brasserie 1742 med kökschef Karim Khouani belönas med två LG-stjärnor. Nytt för i år var det förändrade bedömningssystemet, vilket innebar att de främsta restaurangerna tilldelas Livets Goda-stjärnor istället för placering. De tre intervall som gäller är 95-96 poäng som resulterar i en LG-stjärna. 97-98 poäng blir till två LG-stjärnor och slutligen, för högsta betyg, så måste restaurangen ha ett snitt från de sex bedömningskriterierna som landar mellan 99-100 poäng. Då blir det tre LG-stjärnor

Tidigare i år belönades Brasserie 1742 med den utmärkelsen Plate av Guide Michelin Nordic.

"Att [...]

Presentation för bokslutsKommuniké 2018

Hammarby presenterar på bokslutskommunikén 2018

VD på New Wave Group, Torsten Jansson, kommer nästa torsdag hålla presentation av Bokslutskommunikén 2018. I samband med detta kommer även Henrik Kindlund, VD för Hammarby Fotboll, att informera om deras nya partnersamarbete med Craft.

Presentationen tar plats kl 10:00 på New Wave Group's Showroom i Stockholm (Barnhusgatan 16, 111 23). För anmälan till presentation, e-mail: ann.sundin@nwg.se

Ladda fler nyheter