New Wave Group Vinner Silver i Svenska Designpriset 2020

Resultatet äntligen avgjort i en av Sveriges främsta designtävlingar för alla som arbetar med grafisk design, visuell kommunikation och formgivning.

New Wave Groups Hållbarhetsredovisning 2019 fick igår kväll silvermedalj i Svenska Designpriset 2020 i kategorin "Information Årsredovisning - Noterade Bolag".

Det var första gången bolaget medverkade i det årliga Svenska Designpriset, där massvis kreativa arbeten bedöms för känsla, hantverk och kommunikation.

Grafisk designer Angelina Sheremet och CSR- och hållbarhetsansvarig Anni Sandgren är glada över en andra plats i kategorin, speciellt för att ha tävlat mot större byråer samt ha medverkat för första gången.

De vinnande bidragen går att se på designpriset.se/vinnare.

Tack så mycket till alla som röstade och stöttade!

Hållbarhetsredovisning 2019

[Katalog] [PDF]

New Wave Group nominerade i Svenska Designpriset 2020

New Wave Groups senaste Hållbarhetsredovisning är i final för det årliga Svenska Designpriset, efter att juryn har gjort sina slutgiltiga nomineringar.

New Wave Group Svenska Designpriset 2020

[RÖSTA HÄR]

Svenska Designpriset är en av Sveriges främsta designtävlingar för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, visuell kommunikation och andra kreativa områden. Tävlingen har som målsättning att främja och utveckla svensk design och kommunikation.

New Wave Groups bidrag tillhör kategorin Information Årsredovisning för noterade bolag och kommer tävla mot både hållbarhetsrapporter och årsredovisningar där känsla, hantverk och kommunikation bedöms.

Grafisk designer Angelina Sheremet och CSR- och hållbarhetsansvarig Anni Sandgren är stolta över arbetet och insatsen på Hållbarhetsredovisningen och är väldigt glada för nomineringen.

 

New Wave Group Hållbarhetsredovisning 2019, Svenska Designpriset 2020

Temat och tanken för designen var [...]

Full pott i hållbarhet för New Wave Group

New Wave Group är ett av 8 bolag som får full pott – 6 poäng av 6 möjliga – när Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet rankat hur drygt 170 börsbolag förhåller sig till Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

I rankingen analyseras hur bolagen har anpassat sitt hållbarhetsarbete efter FN:s globala hållbarhetsmål. Bolagen måste visa att de systematiskt arbetar med att identifiera deras påverkan och hur de strategiskt ska arbeta för att på bästa sätt bidra till att Agenda 2030 uppnås. Läs mer om rankningen här.

Kriterierna som ger poäng:

  • Har en hållbarhetsstrategi.
  • Gör en koppling mellan FN-målen och sitt eget hållbarhetsarbete.
  • Integrerar FN-målen i affärsmodellen.
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende hur den bidrar till FN-målen (positivt/negativt).
  • Har kartlagt sin verksamhet avseende risker kopplade till FN-målen.

Samtliga bolag med 6 av 6 poäng:
Arctic Paper
Atlas Copco
Billerud Korsnäs
Hexpol
New Wave Group
Qliro
Rottneros
Swedol

Läs mer om New Wave Groups vision mot en hållbar tillväxt samt ladda ner hållbarhetsredovisningen.

 

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget. Samarbetet, som innefattar herr, dam och samtliga ungdomslandslag, inleds 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.

"Vi är fantastiskt glada över att få börja samarbeta med det svenska handbollslandslaget”, säger Stefan Persson, VD på Craft.

”Det är ett av våra mest folkkära och mest jämställda landslag, och det är viktigt för oss att oavsett kön så ska man få samma förutsättningar. Vi gör en jättesatsning på Teamwear och med detta samarbete får vi en perfekt plattform för att stärka varumärket Craft inom lagsport. Det känns mycket spännande att bli en del av denna nationella publiksport och medverka till att ta svensk handboll till nya höjder.”

Svenska handbollslandslaget är förutom ett av världens bästa landslag även helt jämställda utanför plan där herr- och damlandslagen har samma förutsättningar. Lika antal dagar vid landslagssamlingar, samma antal ledare och likställd ekonomisk ersättning.

Kapitalmarknadsdag - 21 aug

Den 21 augusti kommer New Wave Group arrangera en kapitalmarknadsdag. En dag där några av koncernens större varumärken kommer att vara i fokus bl.a. Cutter & Buck, Clique och Craft.

På temat varumärken och CSR kommer New Wave Group att hålla en kapitalmarknadsdag på bolagets showroom, Barnhusgatan 16 i Stockholm. Koncernens tre största varumärken – Clique, Cutter & Buck och Craft -  kommer att presenteras samt en genomgång av koncernens arbete när det gäller CSR.

Koncernens varumärkesansvariga kommer att presentera sina respektive varumärke och Craft kommer även att ha representanter från Svenska Friidrottslandslaget samt Svenska Handbollslandslaget för att informera om sitt samarbete.

Dagen startar kl 08.30 och kommer att hålla på till ca 16.30. 

Uppdatering - Hammarby Fotboll ersätter Svenska Handbollslandslaget under kapitalmarknadsdagen.

För anmälan
Kontakta Ann Sundin på ann.sundin@nwg.se

Agenda
Ladda ner agendan via följande länk.

 

Ladda fler nyheter