07 april, 2022

Craft förlänger samarbetet med Hammarby Fotboll – nytt avtal sträcker sig till och med 2028

Efter tre år som huvudpartner till Hammarby Fotboll inom rättigheterna sportutrustning och merchandise förlängs nu avtalet mellan Craft och Hammarby till och med 2028. Givet det nya avtalets längd om totalt sex år med start från 2023 till 2028 blir detta det största sponsoravtalet i Hammarbys Fotbolls historia.

"Med tanke på satsningen vi gjort och fortsätter att göra tillsammans med Hammarby ser vi på detta förnyade avtal som mycket viktigt i vår långsiktiga satsning på kläder och utrustning för lagidrott. Det nya 6-åriga avtalet är ett led i ett starkt och hållbart samarbete där vi tillsammans utvecklar morgondagens sportmaterial",  säger Stefan Persson, VD på Craft.

För både Craft och Hammarby innebär det nya avtalet ett än mer omfattande och djupare samarbete. Hammarby med idag totalt över 3 500 spelare kommer därmed under lång tid framöver att spela fotboll i Craft-kläder och avtalet omfattar alla Hammarby Fotbolls sektioner: herr, dam, ungdom, futsal samt merchandise.

"Något som vi ser som väldigt positivt är Hammarbys stora satsning även på ungdom och damlag, där vi för flick- och damlagen alltid erbjuder plagg framtagna efter den kvinnliga anatomin", fortsätter Stefan Persson.

2019 blev Craft huvudpartner till Hammarby Fotboll och har sedan dess tillsammans med klubben utvecklat och levererat matchställ, träningskläder och merchandise i tre år, nu med ett år kvar på avtalet. Samarbetet har sedan dag ett varit mycket framgångsrikt. Craft har tillsammans med Hammarby utvecklat ett mycket omfattande och nära samarbete där klubben på ett naturligt sätt har en stor delaktighet i utveckling av både design och funktionalitet – i allt från a-lagens matchställ till merchandise.

"Förhandlingarna kring det nya avtalet startade efter sommaren, samtalen kring utformningen mot ett nytt avtal har förts i en mycket positiv anda där båda parter har lyckats hitta en stor affärsnytta. Avtalets omfattning och storlek ger oss en långsiktig trygghet och en god ekonomisk stabilitet", säger Patrik Blomquist, försäljningschef Hammarby Fotboll.

Det nya avtalet ger samarbetet bland annat möjlighet att satsa mer på utveckling inom ”sport science” samt produkter specifikt för damspelare. Det kommer även att bli ett ökat fokus på hållbarhet, där återvunnet material kommer att bli en bärande komponent i framtida produkter.

"Vi har högt ställda krav på alla produkter vi använder och säljer inom klubben. Samarbetet med Craft har varit väldigt framgångsrikt, där både spelare och supportrar har gett mycket positiv feedback kring produktutvecklingen. Nu ser vi fram emot att både förlänga och fördjupa samarbetet kommande sex år", säger Joakim Ståhl, affärsområdeschef på Hammarby Fotboll.

För vidare information kring samarbetet kontakta:

Craft of Scandinavia
Stefan Persson VD
stefan.persson@craft.se
+46 701 673 382

Hammarby Fotboll AB
Patrik Blomquist Försäljningschef
patrik.blomquist@hammarbyfotboll.se
+46 708 392 414OM

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör för såväl världsmästare som vardagshjältar.