08 januari, 2019

Hammarby Fotboll byter till Craft

Hammarby Fotboll och Craft – största partnersamarbetet i klubbens historia

– Lanserar fyra nya matchställ direkt för säsongen 2019 i rekordstort samarbete.

Craft som utvecklar, designar och tillverkar tävlings- och träningskläder blir Hammarby Fotbolls nya leverantör av dräkter och merchandise. Partnerskapet är det största i klubbens historia och Craft blir inte bara leverantör av match- och träningsställ till herrarna utan även till damerna och till samtliga ungdomslag. Redan nu presenteras fyra nya matchställ inför säsongen 2019: ett hemma- och bortaställ samt ett cupställ och ett tredjeställ. Avtalet sträcker sig över fyra år med option på ytterligare två år och trädde i kraft den 1 januari 2019. 

– Tack vare avtalet med Craft så får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa har med att utveckla och påverka design och funktion av våra matchställ och träningskläder. Det ser vi ett bevis på idag då vi lanserar våra nya matchställ för säsongen 2019 och olika träningskollektioner för dam, herr och ungdom.
Att vi dessutom kan erbjuda våra damspelare matchställ och träningskollektioner med perfekt anpassning och design utifrån en damspelare och inte utifrån en herrspelare visar på att samarbetet med Craft är riktigt modernt och bra. Vi är oerhört nöjda med samarbetet på flera plan,

 - Henrik Kindlund, VD för Hammarby Fotboll.

Spelarna lyriska
När spelarna testat alla kollektioner och matchställ har det varit idel lovord kring material, passform, kvalitet och design. Flera av spelarna påpekar också att de aldrig tränat i skönare match- och träningsställ.

– Även om samarbetet officiellt inleddes i januari 2019 har arbetet med att utforma sortimentet pågått under lång tid. Flera spelare och personer inom Hammarby har varit väldigt involverade i produktutvecklingen – i såväl design som materialval och ända ned på detaljnivå i plaggkonstruktionen. Detta djupgående samarbete har varit avgörande för att få fram plagg med maximal funktion och ett designspråk som uttrycker Hammarbys själ. Vi är vana vid denna typ av upplägg från flera av våra andra sporter. Nu har vi tagit det bästa från dessa samarbeten och kombinerat med fotbollens krav och Hammarbys specifika önskemål – och spelarnas reaktioner på plaggen har varit extremt positiva, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Hammarby Fotboll blir ett flaggskepp för Craft inom teamwear
Tack vare Hammarby Fotbolls starka publikunderlag, välutvecklade ungdomsfotboll, att damfotbollen ingår i samma organisation som herrarna och klubbens utökade samhällsengagemang blir Hammarby Fotboll Crafts flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen.

– Hammarby är en unik klubb med sina otroliga supportar, stämningen på läktaren, imponerande tifon och inte minst den sportsliga satsning som är igång på allvar. Ovanpå det är både storleken och kvaliteten på klubbens ungdomsfotboll imponerande. Att damfotbollen dessutom ryms inom samma organisation var också helt avgörande för oss. Allt detta i kombination med klubbens CSR-satsning och deras välutvecklade sportkontor gör Hammarby till vårt flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen. Tillsammans ska vi etablera Hammarby som en toppklubb inom flera områden – under en lång tid, säger Stefan Persson.

2019 års matchställ
Hammarby Fotboll kommer spela i ett grönvitrandigt hemmaställ och i ett gulsvartrandigt bortaställ.
Alla försäsongs- och cupmatcher spelas i ett cupställ med helvit tröja, gröna shorts och vita strumpor.
Hammarby Fotboll kommer också spela i ett enfärgat mörkgrönt tredjeställ, med rosa accentfärger, vid utvalda tillfällen under 2019.

– Hemmatröjan blir grönvitrandig med en hel del nya inslag och attribut. Bortatröjan bygger vidare på traditionen med tigerrandigt och i samtliga matchställ finns det nya spännande inslag vad gäller design och utformning. I nacken finns tre historiska klubbemblem och på insidan av kragen sitter texten "Från Södermalm". Klubbemblemet är framtaget med en ny teknik och bröstssponsorn är frilagd och helt integrerad i tyget på samtliga tröjor. Utöver detta finns det små spännande vävda mönster och specialanpassade sömmar på alla matchställ, säger Patrik Blomquist, marknadschef på Hammarby Fotboll.

Ett budskap från samhällskraften – Hammarby Fotboll
Försäsongs- och cupstället kommer vara utan sponsorlogotyper till förmån för Hammarbys CSR-satsning, Samhällsmatchen, som kommer pryda bröstet och ena ärmen.

– Vi startar året med att spela i en helvit tröja med endast ett budskap på bröstet, vilket är logotypen för vårt CSR-program Samhällsmatchen. För att lyfta fram och sätta ljus på vårt viktiga CSR-program så har vi valt att spela i den vita tröjan under hela försäsongen och även i alla matcher i Svenska cupen. Det är ett viktigt ställningstagande från klubbens sida då vi menar allvar med vårt utökade samhällsengagemang och vi hoppas och tror att alla ska känna att klubbens matchtröjor nu är på en riktigt hög nivå. Samtidigt måste vi passa på att rikta ett stort tack till alla våra sponsorer som gjort detta möjligt. Alla är lika delaktiga i detta ställningstagande, säger Patrik Blomquist.

Om Craft
Craft har sedan tidigare flera samarbeten i teamwear inom fotbollen. Bland annat med de europeiska fotbollsklubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent. Utöver teamwear har Craft flera andra internationella sponsorskap. Exempelvis: svenska längdskidlandslaget, svenska friidrottslandslaget, cykellaget Team Sunweb och ett globalt avtal med OCR-serien Spartan Race.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kindlund, vd Hammarby Fotboll
henrik.kindlund@hammarbyfotboll.se

Patrik Blomquist, marknadschef Hammarby Fotboll
patrik.blomquist@hammarbyfotboll.se
0708 39 24 14

Stefan Persson, vd Craft
Stefan.persson@craft.se